Föreningen bildades 10 april 1936 och hade fotboll, bandy, friidrott och skidor i sin verksamhet. 1956 upptogs ishockeyn som huvudidrott tillsammans med orientering och fotboll. Största framgången för ishockeyn var, när föreningen 1974 blev DM-mästare. Under hela 80-talet och halva 90-talet var föreningen landets starkaste lag i rinkbandy.
Meriter:

• Svenska mästare 1985 och 1986

• Norrlandsmästare 1992 och 1993

• Hela laget representerade Sverige i landskamper mot Finland 1985, 1986 och 1987

• 30 spelare var uttagna till Svenska landslaget under en 10-års period och har tillsammans gjort 161 landskamper

Idag har föreningen A-Lag Fotboll, Ungdomsfotboll och Bandy i sin verksamhet. Ansvarig för ungdomsbandyn är Krister Larsson. Bandyn spelar sina matcher på Björknäsvallen, och fotbollen spelar sina hemmamatcher på den egna fotbollsanläggningen, Bossevallen, hemma i byn.

Våra ungdomslag spelar i serier och cuper. Träningen sker sommartid på Bossevallen. Under vintern håller en del lag igång i olika sporthallar. Under maj månad bedrivs träning på kommunens olika planer.

Klubbens egen fotbollsanläggning Bossevallen med en 11-manna gräsplan ( 60 x 96 m), två 7-manna gräsplaner och en tränings/match yta på gräs, 40 x 143 m. Där finns också ett klubbhus med omklädningsrum, förråd och kök/fikarum. Ansvarig för anläggningen är Christer Strandberg.

Bossevallen hittar du i nära anslutning till centrala Svartbjörnsbyn, till höger om Buddbyvägen ca. 2,5 km från Bodens järnvägsstation. Det finns cykel- och gångväg ända fram till vallen både från Bodens järnvägsstation och Björns.

Avgifter:

Medlemspris:

Stödmedlemmar: 100 kr
Aktiv medlem på ungdomssidan: 200 kr
Aktiv medlem på seniorsidan: 300 kr (Dock har vi ju inte några seniorer längre)
Familjer: 300 kr

Vill man bli medlem kan man betala in på Svartbjörnsbyns IF:s

• Bankgiro 5657-2522

• Swish: 123 320 17 61

OBS! Glöm inte att ange namn och telnr när du betalar in OBS!

För enklare betalning använd Swish appen och skanna av denna QR koden ovan.